Categories

Worksop - Specialty fibers good for Romanian market

16 Mai 2018

Primul eveniment de la noi din țară dedicat exclusiv fibrelor optice pentru aplicații speciale.

Workshop-ul va avea loc în data de 29 mai, începând cu ora 10, la Grand Phoenicia Hotel din zona de nord a Bucureștiului.

Prin aplicații speciale se înțeleg toate rolurile pe care fibra optică le îndeplinește pe lângă cel convențional, de mediu de transmisiune în sistemele de telecomunicații moderne.

Dintre aceste aplicații cele mai întâlnite sunt:

- senzori distribuiți pentru industria petrolieră și aeronautică;

- amplificatoare optice pentru telecomunicații;

- lasere de mare putere folosite în domeniul militar, industrial și medical;

- optică cuantică, etc.

Pentru a satisface toate aceste aplicații atât fibrele optice, cât și echipamentele folosite pentru prelucrarea lor trebuie să facă față unor serii de provocări de natură tehnică, pentru depășirea cărora este nevoie de o colaborare strânsă între producătorii de fibre optice, furnizorii de echipamente și utilizatorii finali.

Această primă ediție a workshop-ului încearcă să pună în aceeași încăpere producători de echipamente de talie mondială cu publicul țintă din țara noastră.

Membri AFOR Tele-Grup si Teledatanet vor asigura continutul acestui eveniment astfel:

Tele-Grup va prezenta soluția Fujikura pentru aceste provocări. Un reprezentant din Japonia prezinta echipamente ce acoperă fiecare etapă din cadrul procesului de cercetare și producție
Teledatanet va prezenta portofoliul specific aplicațiilor pentru fibre optice speciale și alte aplicații cu laseri în cercetare/dezvoltare ale producătorilor Furukawa/3SAE și EXFO(Yenista).


În general se vor prezenta echipamente ce acoperă fiecare etapă din cadrul procesului de cercetare și producție – aparate de sudură pentru aplicații speciale, cleavere de înaltă precizie, recoatere, mașini automate pentru pregătirea fibrei, strippere termice și aparate de curățare cu ultrasunete; interferometrie și microscopie specifică și alte echipamente de inspecție, platforme și echipamente de măsură (analizoare de spectru, sisteme de caracterizare a componentelor optice, analizoare de modulație optică, etc).

Prezentarea teoretică va fi completată de o demonstrație practică unde veți avea ocazia să interacționați cu o serie de echipamente cheie din cadrul soluției propuse.

În a doua parte a evenimentului va avea loc o dezbatere interactivă în care vom căuta să identificăm principalele direcții de dezvoltare ale acestui domeniu în țara noastră, plecând de la experiența acumulată pe piețe similare.

Durata estimata a evenimentului este de 3 ore.

Inscrierile pentru participarea la eveniment se fac la Tele-Grup si Teledatanet.

Galerie foto

  • Worksop - Specialty fibers good for Romanian market